FANDOM


Blatimi – veprim ritual që bazohej në shpërndarjen e një pijeje për nder të një perëndie ose një heroi. Blatimi shpesh ishte pjesë e flijimit. Si pije përdoreshin zakonisht vena, ose një përzierje e mjaltës, qumështit dhe ujit. Përveç që pinin të gjithë me radhë, një pjesë e pijes derdhej në tokë, në zjarrin e shenjtë ose mes brirëve të kafshës që flijohej.