FANDOM


Briri i Begatisë ishte burim i pashterrshëm i të mirave. Dhia me të cilën Amaltea kishte ushqyer Zeusin e porsalindur, ngeci në një pemë dhe theu bririn. Zeusi ua dhuroi atë nimfave, duke u thënë se në saje të bririt do të merrnin me shumicë çdo gjë që do të dëshironin.

Thanksgiving-cornucopia-of-jewels-GGVAG9-clipart
CornucopiaLilyshop1

Briri i Begatisë (punime artistike nga shporta respektivisht nga brumi)