FANDOM


Kremte besëlashtë që i bie më 22 mars. Shënon fillimin e pranverës. Në këtë kohë dita dhe nata zgjasin barazi. Kjo kremte i kushtohet perëndive pranverore: Dionysit, Prendës (Afroditës), etj.

Kjo ditë shënohet me zjarre mbi të cilat kapërcehet, ose vallëzohet rreth tyre, gatuhen ballakume, bëhen blatime me venë.

DSCN1439-1024x768