FANDOM


Tumblr lchyqoW7Qv1qabtl7

Hygieia, e bija e Asklepit, ishte hyjneshë e shërimit dhe pastërtisë. Prej saj rrjedh fjala higjienë që përdoret sot në kuptimin e pastërtisë. "Hygieia" përdorej si përshëndetje nga pythagorjanët. Të njëjtit përdornin yllin pesëcepësh me shkronjat e emrit të saj si simbol mistik.

1428519946220