FANDOM


Mesvera është kremte besëlashtë që i bie më 6 gusht, e njohur në popull ndryshe edhe si Aligjyn. Kjo kremte i kushtohet Zeusit, Zanave dhe Diellit. Kremtohet gjatë natës në maja malesh, ndërsa në agim, pritet lindja e diellit me të lutura.

Helly2