FANDOM


Perëndeshë e lashtë e pjellorisë te paraardhësit tanë të hershëm në Kulturën Gravetiane. Ajo është paraqitur në një reliev, i cili është gdhendur në vitin 25.176 p.e.s. në një gur gëlqeror dhe e ngjyrosur në okër të kuq. Relievi është i lartë 46 cm.

Venus-de-Laussel-vue-generale-noir


Relievi i Venusit të Lauselit

Relievi tregon për një perëndeshë të shtatzënisë: ajo mban dorën e majtë mbi bark. Në dorën e djathtë mban një bri bizoni, që të kujton Bririn e Begatisë. Në bri janë të gdhendura 13 vija, që simbolizojnë 13 hëna të vitit, ose edhe 13 cikle menstruale të grave.

Dita kushtuar Venerës është më 20 nëntor.